Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Elixirul tinereţii şi leac pentru depresie şi durere | Se consumă dimineaţa pe stomacul gol

Elixirul tinereţii şi leac pentru depresie şi durere | Se consumă dimineaţa pe stomacul gol

În timp ce măslinele sunt considerate un simbol al păcii, uleiul de măsline şi-a câștigat titlul de elixir antic cu reale beneficii pentru sănătate.

Elixirul tinereţii şi leac pentru depresie şi durere | Se consumă dimineaţa pe stomacul gol
Sursa foto: Pexels.com | Ron Lach
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2022   •   18:00

Specialiştii ne recomandă consumul a două linguri de ulei de măsline pe zi. Majoritatea oamenilor îndeplinesc această cerință în momentul când gătesc mâncarea, iar alţii aleg să-l consume aşa simplu pe stomacul gol. Ambele metode aduc multiple beneficii organismului.

Şi chiar dacă a consuma de ulei de măsline pe stomacul gol poate suna un pic exagerat, în țările mediteraneene această practică este considerată un adevărat elixir al sănătății.

O dovedesc vedetele cunoscute în lumea întreagă care au afirmat că uleiul de măsline este cheia sănătății lor.

Avantajele utilizării uleiului de măsline, elixirul antic cu beneficii reale pentru sănătate

Printre celebritățile care au inclus uleiul de măsline în dieta lor se numără şi actriţa Goldie Hawn care bea două linguri de ulei de măsline înainte de culcare și îl folosește pentru a-și masa fața pentru a-și păstra pielea tânără și sănătoasă.

Kourtney Kardashian bea o lingură de ulei de măsline o dată la două zile.

De asemenea dr. Drew Ramsey, profesor clinic de psihiatrie la Universitatea Columbia, consideră că cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline este pur și simplu să-l bei.

Selena Gomez bea un pahar mic de ulei de măsline înainte de a urca pe scenă - un truc pe care l-a învățat de la Kelly Clarkson.

Scenarista și producătorul Shonda Rhimes îi atribuie lui Beyoncé noul obicei de a bea zilnic ulei de măsline, notează The North American Olive Oil Association

Care sunt beneficiile consumului de ulei de măsline?

Pe lângă binecunoscutele beneficii pentru sănătatea inimii, consumul de ulei de măsline mai poate:

  • ameliora constipația. Mai multe studii au descoperit că consumul de ulei de măsline funcționează ca un balsam pentru scaun.
  • calma durerile de stomac, poate reduce gazele și arsurile la stomac.
  • ajuta la pierderea în greutate. Chiar dacă uleiul de măsline este bogat în calorii, s-a descoperit că suprimă pofta de mâncare și reglează zahărul din sânge.
  • reduce inflamația și ameliorează durerea. Unii compuși din uleiul de măsline au efecte antiinflamatorii, inclusiv oleocanthal. Acest compus poate oferi efecte de calmare a durerii similare cu cele ale medicamentelor fără prescripție medicală.

Cum începem consumul de ulei de măsline

Pasul 1. Alege ulei de măsline de bună calitate

Pasul 2. Începe cu o cantitate mică.

Atenţie: Uleiul de măsline extravirgin de înaltă calitate, proaspăt, este plin de polifenoli. Acești compuși sănătoși vă pot provoca furnicături în gât.

Recomandări pentru persoanele care nu vor să bea ulei de măsline:

  • Adaugă o lingură de ulei de măsline în smoothie-ul tău de dimineață.
  • Stropiți ulei de măsline peste legumele prăjite, supe și paste.
  • Adăugați o lingură de ulei de măsline în iaurt sau fulgi de ovăz.
  • Utilizați ulei de măsline în loc de unt când coaceți.

Carmen Harra, truc pentru detoxifiere

"Imediat după trezire, înainte să vă spălați pe dinți: luați o linguriță mică de ulei de măsline şi o țineți în gură, nu înghițiți.

Plimbați prin gură şi va scoate toate impuritățile care se degajează în procesul bucal şi în organism în cursul nopții, apoi o aruncați", a recomandat Carmen Harra în emisiunea online Cetăţenul.net.

La final, aceasta a oferit şi un îndemn: "Corpul este structurat să aibă o viaţă lungă. Să nu vă fie frică să trăiți".

×
Subiecte în articol: ulei de masline
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close