Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii sunt în stare de alertă! Ce au descoperit despre gripa de anul acesta

Medicii sunt în stare de alertă! Ce au descoperit despre gripa de anul acesta

Medicii sunt în stare de alertă! Ce au descoperit despre gripa de anul acesta
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Ian 2018   •   09:38

În toiul sezonului gripal, veștile sunt îngrijorătoare. Cercetătorii spun că virusul gripal de anul acesta se poate răspândi și prin simpla respirație, astfel că nu este nevoie de strănut sau tuse pentru a contamina aerul cu virus gripal, arată un nou studiu.

În studiu, cercetătorii au analizat aerul expirat de persoane bolnave de gripă. ”Am constatat că aerul a fost contaminat doar prin respirație, fără tuse sau strănut”, a declarat autorul studiului, dr. Donald Milton, profesor de sănătatea mediului la Universitatea din Maryland, potrivit doctorulzilei.ro.

”Bolnavii de gripă emană aerosoli infecțioși, chiar și fără tuse, mai ales în primele zile de boală. Când cineva simte că îl ia gripa, este esențial să se izoleze, să nu mai meargă în locuri publice, pentru a evita contaminarea persoanelor sănătoase”, mai sun medicii.

Până acum, se credea că virusul gripal se ia doar dacă atingi o suprafață contaminată sau dacă intri în contact cu microbii emanați de o persoană bolnavă prin tuse sau strănut.

Citiți și Alertă în România: Trei oameni au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore și zeci de persoane sunt internate

×
Subiecte în articol: gripa virus gripal stranut izolare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close