Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă în România: Trei oameni au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore și zeci de persoane sunt internate

Alertă în România: Trei oameni au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore și zeci de persoane sunt internate

Alertă în România: Trei oameni au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore și zeci de persoane sunt internate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    23 Ian 2018   •   11:34

UPDATE 11.34 - O femeie în vârstă de 40 de ani a murit din cauza gripei, la Spitalul de Boli Infecţioase din Botoşani, fiind al treilea deces înregistrat din cauza virusului gripal în acest sezon.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Gabriela Ioniţă, a declarat, marţi, că femeia, în vârstă de 40 de ani, care avea şi diabet, a murit cu o zi în urmă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Botoşani, potrivit news.ro.

Este al treilea deces provocat de gripă şi înregistrat în acest sezon, primele două victime fiind o femeie de 69 de ani din Bucureşti şi un adolescent de 15 ani din judeţul Sălaj. 

----------------------------

Știrea inițială 09.33

Este alertă în România, după două femei au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore. 

Zeci de persoane sunt internate la Institutul Matei Balş din Capitală şi aproape 35 de persoane au fost identificate cu infecţii respiratorii acute şi gripă, la nivel naţional. 

Specialiştii spun că focarul a apărut din cauză că vaccinul antigripal a ajuns mult prea târziu în cabinetele medicilor. 

În perioada următoare, numărul înbolnăvirilor ar putea să crească, în special în rândul persoanelor vârstnice şi cu boli cronice, avertizează specialiştii în sănătate. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A. 
 

×
Subiecte în articol: gripa deces vaccin antigripal
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close