Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, anunț important pentru pacienți

Ministrul Sănătății, anunț important pentru pacienți

Ministrul Sănătății, anunț important pentru pacienți
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    14 Oct 2016   •   08:18

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că pentru construirea Spitalului regional Craiova se va da o hotărâre de Guvern în următoarele săptămâni prin care prin care terenul pe care va fi construită unitatea medicală va fi transferat de la Ministerul Apărării la ministerul condus de el.

"Craiova este unul dintre cele două locuri unde avem deja un teren pe care l-am identificat şi va fi transferat de la Ministerul Apărării către Ministerul Sănătăţii, printr-o hotărâre de guvern, pe care o pregătim deja, posibil să se (...) întâmple acest lucru în următoarele două săptămâni. Deci, vom avea o hotărâre de guvern prin care stabilim unde se va construi acest (...) spital", a afirmat Vlad Voiculescu la sesiunea online "De vorbă cu ministrul tău", organizată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că îşi doreşte o colaborare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) de la începutul până la finalul pregătirii acestui proiect. 

"Refacem studiile de fezabilitate. Facem asta printr-o colaborare cu Banca Europeană de Investiţii (...), care sperăm să coordoneze proiectul de pregătire (...) de la început până la final. Când spun final, spun documentele de licitaţie. Este ceea ce ne dorim, este ceea ce negociem cu Banca Europeană de Investiţii. Credem că implicarea unei instituţii financiare internaţionale (...) va asigura o continuitate procesului indiferent ce schimbări vor mai veni la Ministerul Sănătăţii şi credem că asta va asigura şi un nivel de calitate a pregătirii proiectului. Când spun pregătirea proiectului (...) pare ceva nu foarte tangibil, dar este esenţial pentru orice proiect de infrastructură, orice proiect de investiţii să fie pregătit judicios. Şi pentru asta (...) vom lucra alături de BEI", a spus Vlad Voiculescu. 

Potrivit ministrului Sănătăţii, în a doua jumătate a anului viitor ar putea fi demarată licitaţia pentru acest spital. 

"Înainte să plec de la acest minister, vom avea (...) o foaie de parcurs foarte clară. Cred că (...) în a doua jumătate a anului viitor este fezabil să (...) ne aşteptăm la demararea licitaţiei", a precizat ministrul Sănătăţii. 

Vlad Voiculescu a mai spus că în prezent lucrurile nu sunt tergiversate în privinţa acestui proiect. 

"Nu se tergiversează. (...) Este adevărat însă că subiectul spitalelor regionale nu este unul nou. S-a discutat prima dată în (...) 2007, 2008. Există, de asemenea, un acord de parteneriat cu Comisia Europeană încheiat în 2014. Lucrurile ar fi putut să demareze puţin mai devreme. Cred că suntem însă în timp şi sunt convins că România va avea cele trei spitale regionale, la Craiova, la Iaşi şi la Cluj, în timp, dacă toată lumea îşi face treaba. Şi cât sunt aici pot să vă promit asta", a adăugat Vlad Voiculescu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close