Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Motivul pentru care nu e bine să bei apă în timpul mesei | Te expui la grave probleme de sănătate

Motivul pentru care nu e bine să bei apă în timpul mesei | Te expui la grave probleme de sănătate

Adesea, ne putem confrunta cu situația în care, în timpul mesei ni se face sete și simțim nevoia de a bea apă. Chiar dacă am crede că gestul de a-ți potoli setea în timpul mesei nu prezintă vreo problemă, acest obicei nu este unul deloc sănătos.

Motivul pentru care nu e bine să bei apă în timpul mesei | Te expui la grave probleme de sănătate
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2024   •   14:00

Un mit destul de cunoscut este faptul că "Apa diluează sucurile gastrice și enzimele digestive, astfel încât ea nu trebuie consumată înainte, în timpul sau după masă". De fapt, această afirmație este falsă, declară pentru Washington Post Tamara Duker Freuman, nutriționist-dietetician autorizat

Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei. Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne facem mai mult rău decât bine.

O cantitate prea mare de fluide consumată în timpul mesei cauzează balonare, indigestie și împiedică absorbția eficientă a nutrienților.

De aceea, specialiștii ne sfătuiesc că timp de 30-60 de minute înainte și după ce mâncam, să nu bem apă.

În cazul în care ne este foarte sete, putem bea o cantitate foarte mică de apă, cu înghițituri mici. În caz contrar, apa va dilua acidul gastric, extrem de important pentru descompunerea alimentelor ingerate.

×
Subiecte în articol: apa consumul de apă timpul mesei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close