Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sute de nereguli descoperite în spitale din Constanța: Instalații supraîncărcate și echipament de stingere a incendiilor nefuncțional

Sute de nereguli descoperite în spitale din Constanța: Instalații supraîncărcate și echipament de stingere a incendiilor nefuncțional

Situaţie alarmantă în spitalele din Constanţa. Autorităţile au descoperit sute de nereguli în unităţile sanitare şi au dat zeci de amenzi.

Sute de nereguli descoperite în spitale din Constanța: Instalații supraîncărcate și echipament de stingere a incendiilor nefuncțional
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Alexandra Ghețea    |    10 Noi 2021   •   08:40

Cele mai mari probleme au fost identificate în spitalele care tratează pacienţii COVID-19, unde erau folosite reşouri şi aeroterme, iar instalaţiile de detectare şi stingere a incendiilor nu funcţionau corespunzător.

S-a lăsat cu sancțiuni drastice după ce specialiștii desemnați de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au luat la verificat toate unitățile sanitare din județul Constanța.

Au fost verificate 35 de spitale, județene, municipale, orășenești, centre medicale, spitale private și sanatorii balneare.

În urma verificărilor, s-au constatat 352 de nereguli.

Au fost aplicate 310 avertismente și 37 de amenzi, în valoare de 122.000 de lei.

De departe, cele mai multe nereguli au fost descoperite în unitățile sanitare suport COVID-19.

Cele mai multe probleme, în spitalele suport COVID-19

Printre acestea se numară existența improvizațiilor sau supraîncărcărilor instalației electrice, utilizarea mijloacelor de încălzit de tipul radiatoarelor, reșourilor electrice, aerotermelor electrice sau a surselor de foc precum lumânări sau candele.

Buteliile cu gaze medicinale nu erau nici ele utilizate corespunzator. Instalațiile de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor nu funționau corespunzător și nici mentenanța nu era realizată la timp.

În acest sens s-a dispus dotarea cu stingătoarelor de incendiu, instruirea personalului și organizarea corespunzătoare a activității de apărare împotriva incendiilor precum și monitorizarea permanentă a concentrației de oxigen și aerisirea periodică a încăperilor în baza unui grafic întocmit, adus la cunoștință și afișat în acest sens.

Toate aceste măsuri trebuie remediate imediat altfel unitățile riscă să aibă aceeași soartă ca Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

×
Subiecte în articol: Constanța spitale
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close