Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic, totul despre înfometare: Volumul mușchilor este în legătură directă cu variațiile în alimentație

Nutriționistul Mihaela Bilic, totul despre înfometare: Volumul mușchilor este în legătură directă cu variațiile în alimentație

Nutriționistul Mihaela Bilic, totul despre înfometare: Volumul mușchilor este în legătură directă cu variațiile în alimentație
Sursa foto: foto: Facebook/ Mihaela Bilic
03 Noi 2018   •   13:53

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că înfomentarea nu este o soluție pentru cei care vor să piardă kilogramele în plus, deoarece metoda duce la pierderea mușchilor nu a grasimii.

„Nimic nu e mai rapid și mai ușor de modelat precum mușchii, în funcție de efortul la care o supunem (sau nu!) masa musculară crește spectaculos sau se atrofiază, se topește precum înghețata uitată la soare. Jumătate din greutatea totală a organismului e reprezentată de mușchi care, pe lângă rolul de susținere și de mișcare, reprezintă sursa cea mai importantă de proteine a corpului, proteine care pot fi transformate rapid în energie în condiții de lipsa a aportului alimentar.

Trebuie știut și înțeles faptul că înfometarea sau cura de slăbire are impact în primul rând asupra masei musculare și abia apoi asupra depozitelor de grăsime. Volumul mușchilor este în legătură directă nu numai cu activitatea fizică pe care o desfășurăm, ci și cu variațiile în alimentație.

Capacitatea de remodelare a mușchilor este imensă, ei sunt cei care reacționeaza primii la orice schimbare a stilului de viață. Sunt suficiente câteva saptamâni de mers la sală intensiv și mușchii cresc, se umflă, dar se și topesc la fel de repede după câteva zile de repaus. Cel mai mare mușchi al corpului, cvadricepsul femural (coapsă) pierde 60% din volum după 10 zile de imobilizare în gips.

După 24-48 ore de post negru sau dietă proteică, înainte de a fi ars un singur gram de grăsime de rezervă, supraviețuirea este asigurată exclusiv prin arderea proteinelor din mușchi pentru că aminoacizii pot fi descompuși rapid în dioxid de carbon, apă și energie. Proteoliza (arderea proteinelor) se oprește după 5-6 zile de regim sever, când se activează în sfârsit lipoliză (arderea grăsimilor).

Deci primele 3-4 kg slăbite spectaculos la începutul oricărei diete nici măcar nu sunt grăsime, ci mușchi. Soluția? Mulțumiți-vă cu o scădere în greutate mai lentă, apelați la cure de slăbire mai puțin drastice, nu eliminați definitiv carbohidrații din dietă și găsiți o formă de mișcare care să va placă. Pentru că de mișcare avem nevoie în fiecare zi din viața noastră, și nu pentru a slăbi, ci pentru a menține în formă și în bună funcționare acest capital prețios care este masa musculară. Mușchii înseamnă vitalitate, forță, frumusețe, tinerețe. Și dacă nu avem grijă să-i folosim se topesc treptat, iar locul lor este luat inevitabil de grăsime”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic infometare muschi
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close