Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 1 din 8 pacienți moare după vindecarea de COVID, iar aproape o treime dintre pacienți revin la spital în 4 luni de la vindecare

1 din 8 pacienți moare după vindecarea de COVID, iar aproape o treime dintre pacienți revin la spital în 4 luni de la vindecare

Aproape o treime dintre persoanele care au fost spitalizate cu COVID-19 ajung la medic pentru tratament suplimentar în termen de patru luni de la externare, iar unul din opt dintre pacienți moare în aceeași perioadă, au descoperit medicii.

1 din 8 pacienți moare după vindecarea de COVID, iar aproape o treime dintre pacienți revin la spital în 4 luni de la vindecare
de Andreea Cigolea    |    01 Apr 2021   •   15:12

COVID-ul lasă urmări pe termen lung ceea ce i-a determinat pe medici să solicite teste în curs și monitorizarea foștilor pacienți cu coronavirus pentru a detecta semnele timpurii ale deteriorării organelor și alte complicații cauzate de virus.

În timp se știe că virusul SARS - CoV- 2 creează probleme respiratorii grave, virusul poate deteriora și alte organe, cum ar fi inima, ficatul și rinichii.

Cercetătorii de la University College London, Office for National Statistics și University of Leicester, au comparat dosarele medicale a aproape 48.000 de persoane care avuseseră tratament spitalicesc pentru COVID și care fuseseră externate până la 31 august 2020, cu înregistrări de la un alt grup de persoane prezentate la control.

Înregistrările au fost utilizate pentru a urmări ratele de readmisie, de decese și de diagnostic pentru o serie de boli respiratorii, cardiace, renale, hepatice și metabolice, cum ar fi diabetul.

După un timp mediu de urmărire de 140 de zile, aproape o treime dintre pacienții cu COVID care au fost externați din spital au fost readmise și aproximativ unul din opt au murit, rate considerabil mai mari decât cele observate în grupul de control.

”Aceasta este o situație care trebuie să o luăm în serios. Arătăm în mod concludent aici că acest lucru este foarte departe de o boală benignă. Trebuie să monitorizăm pacienții post-COVID, astfel încât să putem detecta insuficiența organelor din timp”  a spus dr. Amitava Banerjee, de la Institutul de Informatică a Sănătății de la University College London.

Simptomele inexplicabile care persistă mai mult de patru luni sunt adesea descrise ca ”sindrom long COVID” sau ”sindrom post-COVID”, dar medicii încă elaborează modele de afectare pe termen lung a organelor care pot fi cauzate de infecție.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close