Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pastila anti-COVID ajunge luni în România. Rafila: "Vin 50.000 de cutii de Molnupiravir"

Pastila anti-COVID ajunge luni în România. Rafila: "Vin 50.000 de cutii de Molnupiravir"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că luni ajung la noi în ţară 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele americane anti-COVID.

Pastila anti-COVID ajunge luni în România. Rafila: "Vin 50.000 de cutii de Molnupiravir"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   15:26

"Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. 

Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului. 

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în week-end, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării", a spus, joi, ministrul Sănătăţii,  Alexandru Rafila.

România a cumpărat pastila anti-COVID Molnupiravir. Când va ajunge şi cui îi va fi administrată

România a cumpărat pastila anti-COVID. Molnupiravir poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut şi simptomaticilor. Primele cantităţi din acest medicament vor ajunge în România până la finalul acestei săptămâni.

România a înregistrat miercuri cel mai mare număr de infectări în 24 de ore de la începutul pandemiei. 34.255 noi cazuri au fost confirmate într-o singură zi. Iar acesta nu a fost singurul record din buletinul de astăzi, ci şi numărul uriaş de teste, peste 100.000. Niciodată nu a existat un număr atât de mare în ţara noastră, deşi ştim că în nenumărate rânduri medicii au spus că testarea este esenţială în controlul pandemiei.

Din fericire, varianta Omicron, deşi are o transmisibilitate mult mai mare decât Delta, nu dă forme atât de grave, iar numărul pacienţilor e în continuare scăzut, la fel şi numărul deceselor.

Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

 

×
Subiecte în articol: molnupiravir Alexandru Rafila COVID-19
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close