Antena 3 Actualitate Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România

Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România

de Andreea Cigolea    |    26 Ian 2022   •   14:25
Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România
Sursa foto: pexels

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

Agenția a autorizat medicamentul oral pentru tratamentul formelor COVID-19 ușoare până la moderate la adulții care prezintă un risc de boală severă și pentru care tratamentele alternative pentru SARS- COV- 2 nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Pastilele Merck (molnupiravir) ar putea fi instrumente promițătoare pentru cei bolnavi de COVID-19, mai ales în fața variantei Omicron, care se răspândește rapid.

”Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Medicamentul nu este autorizat pentru utilizare la pacienții sub 18 ani, deoarece molnupiravir poate afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a spus FDA. 

Medicamentele antivirale care se pot recomanda și pot fi luate acasă, fără internare

Dacă avem o formă ușoară sau medie de COVID-19 și medicul recomandă tratament acasă, acesta îți va putea prescrie sau recomanda unul din următoarele antivirale: Paxlovid, Molnupiravir sau Favipiravir.

Alegerea acestuia va fi decisă în funcție de situația ta medicală.

⭕️ Live: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declaraţii de ultimă oră în ziua în care România a înregistrat un nou RECORD de infectări

⭕️ Live: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declaraţii de ultimă oră în ziua în care România a înregistrat un nou RECORD de infectări

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 26 ianuarie 2022

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "Ajunge în România săptămâna viitoare"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a fost încheiat contractul pentru aducerea în România a medicamentului american Molnupiravir.

Medicamentul va ajunge în România la sfârșitul săptămânii următoare.  

Primele cantități vor ajunge în România probabil la sfârșitul acestei săptămâni, iar direcțiile de sănătate publică le vor distribui spitalelor și centrelor de evaluare în primele zile ale săptămânii viitoare.

”E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile pentru scăderea presiunii pe secțiile de terapie intensivă și ceea ce, evident, ne preocupă pe toți, reducerea numărului de decese, pentru că de data aceasta discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect și este certificat de studii științifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziție până în momentul de față - mă refer la Favipiravir - nu aveau aceste efect, ci doar de reducere a duratei bolii”, a declarat Rafila.

×
Subiecte în articol: molnupiravir

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close