Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din parfumurile de cameră | Cum poate un miros frumos să ne afecteze sănătatea

Pericolul din parfumurile de cameră | Cum poate un miros frumos să ne afecteze sănătatea

Cu diferite arome, dulci sau mai intense, parfumurile de cameră sunt de nelipsit din casele oamenilor. Sub formă de bețișoare, lumânări sau odorizante, parfumurile de cameră sunt folosite pentru a da un miros plăcut încăperilor în care ne petrecem timpul.

Pericolul din parfumurile de cameră | Cum poate un miros frumos să ne afecteze sănătatea
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2023   •   06:00

Poluarea aerului din interior este o preocupare serioasă, deoarece afectează mai mulți oameni decât poluarea exterioară. Motivul este că oamenii petrec mai mult de 90% din timp în interior, fie la birou sau acasă, fără să cunoască tipul de poluanți prezenți în aerul din interior. 

Chiar și produsele pe care le folosiți zilnic, cum ar fi parfumurile, bețișoarele de tămâie, odorizantele și produsele de curățare sunt încărcate cu poluanți.

Diferitele tipuri de produse parfumate, cum ar fi odorizante de cameră, parfumuri, cosmetice sau chiar lumânări parfumate au mai mult de 3000 de substanțe chimice în ele. De fapt, unele dintre substanțele chimice pot duce, de asemenea, la probleme de sănătate, cum ar fi probleme respiratorii și astm.

Unele dintre celelalte substanțe chimice nocive prezente în parfumuri sunt: carcinogen, iritanți respiratorii, perturbatori endocrine, neurotoxine, alergeni sau toxine de mediu. 

La ce boli sunt predispuși dacă folosim odorizantele de cameră

Substanțele chimice sintetice prezente în parfumuri pot avea o mulțime de efecte negative asupra corpului tău. Expunerea la aceste parfumuri pentru o perioadă lungă de timp poate duce la o serie de probleme de sănătate. Iată o listă a problemelor de sănătate, precum: astm, alergii, migrene și dureri de cap. 

De asemenea, unele dintre ingredientele prezente în parfumuri au fost enumerate de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ca fiind cancerigene umane probabile sau cunoscute. Aceste parfumuri conțin și formaldehidă, care este o altă cauză principală a cancerului.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close