Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din pateul vegetal: 13 E-uri periculoase și conservanți

Pericolul din pateul vegetal: 13 E-uri periculoase și conservanți

Pateul vegetal care se găsește în supermarketurile din România poate conține până la 13 E-uri, asta au constatat specialiștii de la InfoCons.

Pericolul din pateul vegetal: 13 E-uri periculoase și conservanți
Sursa foto: Pexels
de Andreea Cigolea    |    24 Noi 2021   •   14:02

Foarte consumat în această perioadă de post, produsul este plin de conservanți și există în componenta sa doar câteva ingrediente naturale. 

”Această pastă vegetală se fabrică din apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din porumb/grâu, aditivi alimentari, iar cantitea de legume din acest produs este insignifiantă, de până la 5%.

Asta înseamnă că într-o cutie de 200 gr de pateu vegetal găsim cam 10 gr de legume, legume care se introuc sub formă de pulbere. consumatorii trebuie să urmărească lista de ingrediente.

Într-o cutie de pateu vom constata că avem 3 gr de sare, iar din punct de vede caloric o să găsim 500 de calorii. Eu recomand să evite acest produs, ar fi bine să își prepare singuri acasă o pastă vegetală din legume coapte, condimente: sare, piper, boia, usturoi. Și așa obținem un produs sănătos” a explicat la Antena 3, Costel Stanciu, Asociația Pro Consumatori.

Când este toxic pateul vegetal

Un studiu făcut chiar de Asociația pentru Protecția Consumatorilor a demonstrat că majoritatea pateurilor vegetale din comerț au în compoziție o cantitate mare de E-uri și chimicale, în medie 12 aditivi alimentari.

Astfel, pateul vegetal conține, printre altele, caragenan (E407), monoglutamat de sodiu (E621), ascorbat de sodiu (E301), polifosfati, zahar sau sare în cantități importante. Toate aceste chimicale au efecte nocive asupra organismului uman.

×
Subiecte în articol: post pateu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close