Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mare atenție la porumbul fiert! Avertismentul medicului Carmen Dorobăț

Mare atenție la porumbul fiert! Avertismentul medicului Carmen Dorobăț

Medicul Carmen Dorobăţ trage un semnal de alarmă şi spune la ce să fim atenţi când mâncăm porumb fiert.

Mare atenție la porumbul fiert! Avertismentul medicului Carmen Dorobăț
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   20:00

"Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.

Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară", spune medicul infecționist Carmen Dorobăț, medic infecționist, pentru DCMedical

Cum alegem piscinele

"Să meargă în piscine controlate epidemiologic. Să vadă dacă apa este curată, dacă simt vreun miros în neregulă, iar dacă observă că este la depărtare de ceea ce ar însemna un control din partea Direcțiilor de Sănătate Publică, piscinele respective, să evite.

Să prefere piscine care sunt în zone cunoscute, controlate", a mai spus Carmen Dorobăț.

La ce trebuie să fim atenți pe litoral!

"Pentru litoral sunt două zone care trebuie avute în vedere și anume este vorba de alimentație. Nu ne alimentăm din zone care nu sunt controlate. Atenție la alimente, la termenul de garanție, în special la alimentele bazate pe proteine, lapte și derivate, carne și derivate.

Pot apărea toxiinfecțiile alimentare. Atenție la mușcăturile de țânțari care pot fi locul de plecare al unei posibile boli infecțioase.

Vacanța trebuie organizată cu precauții minime și să ne bucurăm de acest timp de respiro", a mai spus medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Citeşte şi: La ce trebuie să fiți atenți când mergeți la piscină. Carmen Dorobăț, avertisment despre concedii: boala călătorului, meningită și encefalită

×
Subiecte în articol: porumb porumb fiert Carmen Dorobăț
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close