Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Premieră în România în domeniul chirurgiei cardiovasulare. Medicii au efectuat o operație foarte riscantă

Premieră în România în domeniul chirurgiei cardiovasulare. Medicii au efectuat o operație foarte riscantă

Premieră în România în domeniul chirurgiei cardiovasulare. Medicii au efectuat o operație foarte riscantă
Sursa foto: foto- Pexels
07 Mar 2018   •   13:05

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București, au realizat pentru prima dată în România, sub conducerea  dr. Cătălin C. Badiu, o operație de protezare valvulară aortică prin mini-toracotomie dreaptă. Intervenția a fost extrem de riscantă, dar totul a decurs foarte bine. 

Pacientul care a fost supus acestei operații avea o îngustare severă a valvei aortice, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ale inimii. 

Din cauza acestei boli, pacientul nu putea duce o viață normală. El a fost operat printr-o incizie de cinci centimetri în partea dreaptă a toracelui.

"Scopul nostru este să oferim pacienţilor din România, în cel mai mare spital public, cele mai bune şi moderne servicii medicale. Calitatea actului medical modern depinde de performanţele doctorilor şi de calitatea tehnologiei medicale cu care este dotat spitalul. Din fericire, şcoala de medicină din România produce anual câteva mii de doctori foarte capabili. Suprapuşi corect pe un plan de management care se concentrează pe achiziţia de echipamente de ultima generaţie, aceşti medici vor face performanţă în sistemul public şi vor oferi pacienţilor din România servicii medicale la cele mai înalte standarde", a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, realitatea.tv

×
Subiecte în articol: premiera România medicii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close