Reacția producătorului Nurofen în scandalul ambalajelor din Noua Zeelandă

de A.M.P    |    29 Sep 2016   •   15:55
Reacția producătorului Nurofen în scandalul ambalajelor din Noua Zeelandă Foto: pixabay.com

Compania Reckitt Benckiser, producătorul Nurofen, a transmis o poziţie oficială cu privire la decizia Comisiei pentru Comerţ din Noua Zeelandă de a depune o plângere la Curtea Districtului Auckland, în baza Actului pentru Comerţ Echitabil din 1986, faţă de politica de marketing aplicată medicamentelor Nurofen destinate tratării durerilor specifice.

Compania menţionează în comunicatul transmis Agerpres că Nurofen pentru tratarea durerilor specifice are o pondere de mai puţin de 5% din întreg portofoliul Nurofen din Noua Zeelandă, iar ambalajul medicamentelor Nurofen pentru dureri specifice a fost schimbat, anul acesta, în luna martie, pentru a semnaliza mai clar că aceste medicamente sunt indicate şi pentru tratarea altor tipuri de dureri.

Conform Rogalski Damaschin PR, agenţia de comunicare a companiei Reckitt Benckiser, cazul de faţă este unul izolat în Noua Zeelandă şi nu este imputabil şi altor ţări sau regiuni în care este comercializat Nurofen. Se precizează că medicamentele Nurofen din România sunt disponibile în continuare în farmacii.

De asemenea, Rogalski Damaschin PR face precizarea că nu toate analgezicele Nurofen au aceeaşi formulă. Medicamentele Nurofen au la bază peste 10 formule pe bază de ibuprofen, unele dintre ele fiind indicate pentru o calmare mai rapidă a durerii, pentru calmarea durerii severe sau pentru un efect de lungă durată, şi sunt obţinute în urma unor procese de fabricare distincte. Medicamentele Nurofen comercializate în Noua Zeelandă şi destinate tratării diferitelor tipuri de dureri, conţin ibuprofen lizinat, o formulă unică în gama Nurofen, care este absorbită mai rapid decât în cazul analgezicelor Nurofen standard.

La fel de important, pentru toate medicamentele Nurofen cu aceleaşi ingrediente, ambalaje, formule şi acelaşi format, producătorul recomandă acelaşi preţ de vânzare cu amănuntul.

În Noua Zeelandă, lansarea medicamentelor Nurofen cu ambalaje specifice unui anumit tip de durere a fost făcută cu intenţia de a ajuta pacienţii în alegerea neasistată a medicamentelor, dat fiind că medicamentele fără prescripţie medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a beneficia de sfatul farmacistului.

Comunicatul subliniază că Nurofen nu poate oferi, pentru moment, mai multe detalii legate de acest subiect, întrucât face obiectul unui proces.

Conform agenţiei EFE, compania Reckitt Benckiser a fost acuzată în Noua Zeelandă de înşelăciune faţă de consumatori, întrucât promovează o "gamă specifică de calmante" pentru atenuarea durerilor, deşi ingredientul activ rămâne mereu acelaşi.

Parteneri
x close