România, primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de cancer de col uterin. Ce măsuri pregătește Ministerul Sănătății

de G.S.    |    04 Apr 2016   •   10:45
România, primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de cancer de col uterin. Ce măsuri pregătește Ministerul Sănătății Foto: pixabay.com

Sume fabuloase sunt irosite de Ministerul Sănătăţii în fiecare an pentru că femeile care ar trebui să beneficieze de pe urma lor nu ştiu nimic despre programele de prevenţie. Vorbim aici despre programele pentru depistarea cancerului de col uterin sau cele de protezare după vindecarea de cancer la sân.

De luna viitoare, Ministerul Sănătăţii va demara un program mai amplu prin care să înveţe medicii cum să discute cu pacientele şi ce teste să le recomande.

În România sunt aproximativ şase milioane de femei aflate în grupa de risc a cancerului de col uterin. Este vorba despre doamnele cu vârste între 40 şi 55 de ani. Chiar dacă ţara noastră derulează de 4 ani un program de depistare timpurie a cancerului, până acum doar 600.000 de femei şi-au făcut testarea papanicolau.

Cele mai multe nu ştiu că o trimitere de la medicul de familie le poate asigura gratuitatea

România ocupă primul loc din Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, pentru că ministerul Sănătăţii investeşte bani în programe, nu şi în promovarea lor.

 

Parteneri
x close