Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 58% dintre români suferă de anxietate, iar 22% de depresie. Cum putem depăși cu bine momentele grele

58% dintre români suferă de anxietate, iar 22% de depresie. Cum putem depăși cu bine momentele grele

Se vorbește tot mai mult în spațiul public despre atacurile de panică, dar se știu tot mai puține despre ele. Aceste episcoape bruște de teamă intensă, neliniște sau anxietate, ce declanșează reacții fizice severe, pot apărea oricând. Drept urmare, este bine să știm cum trebuie să acționăm într-un astfel de moment pentru a-l putea depăși cu bine. 

58% dintre români suferă de anxietate, iar 22% de depresie. Cum putem depăși cu bine momentele grele
Sursa foto: pexeles.com
de Alexandra Axinia    |    22 Mai 2023   •   09:13

58% dintre români suferă de anxietate, iar 22% depresie. Cu toate acestea, foarte puțini ajung să discute cu un psiholog. Statisticile spun că 89% dintre români nu au apelat niciodată la servicii psihoterapie. 

Drept urmare, atacurile de panică sunt un simptom tot mai comun și în țara noastră. Aceste tulburări la nivel nevrotic sunt însoțite de stări de rău, frică și anxietate crescută.

Este important de înțeles că un atac de panică poate să apară brusc sau atunci când expus unui anumit stimul. Dacă regăsești simptome caracteristice, nu trebuie să aștepți ca problema să fie rezolvată de la sine. 

Se recomandă consumul unui pahar cu apă. Astfel, vei distrage atenția de la starea de panică instalată. Netratate, atacurile de panică pot duce la dezvoltarea unor fobii, la depresie și creșterea riscului de suicid. 

Citește și:  Românii care suferă de "boala secolului" s-ar putea trata gratuit. Decizia luată de Casa de Sănătate 

O cauză mai puțin știută a atacurilor de panică este lipsa de magneziu. Atunci când organismul nu are cantitatea necesară pentru a funcționa corect, pot apărea stărilor anxioase și atacurile de panică .

×
Subiecte în articol: depresie anxietate romani
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close