Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce impact au cadourile asupra psihicului și de ce se despart tot mai multe cupluri chiar de Crăciun

Sfat de sănătate. Ce impact au cadourile asupra psihicului și de ce se despart tot mai multe cupluri chiar de Crăciun

Sfat de sănătate. Ce impact au cadourile asupra psihicului și de ce se despart tot mai multe cupluri chiar de Crăciun
Sursa foto: foto- captură Antena 3
25 Dec 2018   •   09:59

Psihoterapeutul Nadia Gorduza a vorbit la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre impactul pe care îl au cadourile asupra psihicului și de ce tot mai multe cupluri se gândesc la divorț chiar în perioada Crăciunului.

„Sunt niște statistici care arată că în perioada sărbătorilor, înainte sau după, cam 76% din oameni se despart în acea perioadă. E paradoxal, nu e o cercetare științifică, sunt doar statistici. Îmi vin foarte multe persoane în perioada sărbătorilor că vor să divorțeze. Se ceartă pe lucruri banale, dar de fapt ce se întâmplă e istoria lor personală. 

Vă dau un exemplu banal. Partenerul provine dintr-o familie în care părinții aveau multe certuri, tatăl era un alcoolic, nu aduce bani acasă, ei de Crăciun n-aveau ce să pună pe masă. Soția provine dintr-o familie cu un grad înalt de bunăstare și atunci pentru ea Crăciunul e un motiv de bucurie. Când se apropie Crăciunul, pentru soț e un motiv de tristețe, își aduce aminte, iar pentru soție e un motiv de bucurie. Și uite așa ajung să se certe de la furculițe și cuțite când, de fapt, problema e în altă parte”, a spus psihoterapeutul. 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close