Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum se tratează de viroze femeile gravide

Sfat de sănătate. Cum se tratează de viroze femeile gravide

28 Ian 2019   •   09:44
Sfat de sănătate. Cum se tratează de viroze femeile gravide
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Suntem în prag de epidemie de gripă. Medicul ginecolog Ruxandra Albu a explicat la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigoleacum ar trebui să se îngrijească gravidele, în cazul unei gripe, astfel încât fătul să nu fie afectat. 

„Oricărei gravide îi este teamă să nu folosească un medicament nepermis în sarcină. În cazul unei viroze ușoare este permis paracetamol, în doze suficient de mici cât să nu permită creșterea febrei. Se recomandă consumarea lichideror, a alimentelor bogate în antioxidanți și vitamina C. Vom evita administrarea substanțelor vasoconstrictoare, odihna este binevenită. Majoritatea virozelor nu afectează fătul, dar creșterea febrei pe perioadă îndelungată, poate duce la oprirea în evoluție a sarcinii. Dacă nu vorbim doar de o răceală banală și vorbim despre o gripă, atunci vorbim despre tratament intraviral”, a explicat medicul. 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close