Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Simptomele asteniei de toamnă

Sfat de sănătate. Simptomele asteniei de toamnă

Sfat de sănătate. Simptomele asteniei de toamnă
17 Oct 2019   •   09:26

Tristeţea din timpul lunilor de toamnă poate fi uneori mai mult decât o stare de spirit şi astfel se ajunge la astenie. Mai exact, o depresie care apare în acelaşi an, în aceeaşi perioadă.

Psihologul Gabriela Minescu a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea de la ce apare, dar şi mai ales cum putem ameliora simptomele. Mare atenţie, femeile sunt predispuse la aşa ceva.

''Astenia de toamnă este asociată depresiilor sezoniere. Dacă constatăm că de-a lungul a trei ani avem simptome care sunt asocitate astenei de toamnă, atunci putem să considerăm că suntem afectaţi. Ce înseamnă astenie de toamnă? Sunt unele care coincid cu cele depresiei, exact aşa cum spuneam. De exemplu, scăderea apetitului, probleme în ceea ce priveşte somnul, sunt oameni care se confruntă efectiv cu insomnii, cu dereglări de ritm, dureri de cap, lipsa  disponibulităţii pentru orice fel de activitate, sau de ieşit din casă. Se poate trata fie prin psihoterapie, fie prin tratament medicamentos (...) Ne putem ameliora simptomele, până la urmă sunt nişte simptome, nu este o boală'', a spus psihoterapetului Gabriela Minescu.

×
Subiecte în articol: simptome Sfat de sănătate toamnă
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close