Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Mihai Craiu, despre tot ce trebuie să ştim despre vaccinare

Sfat de sănătate. Mihai Craiu, despre tot ce trebuie să ştim despre vaccinare

Ne vaccinăm sau nu antigripal dacă avem mici semne de viroză? Pediatrul Mihai Craiu a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre tot ce trebuie să știm despre vaccinare.

Sfat de sănătate. Mihai Craiu, despre tot ce trebuie să ştim despre vaccinare
05 Mar 2020   •   12:03

Mihai Craiu a vorbit în cadrul ediţiei ''Sfat de Sănătate'', despre vârsta la care putem mergem la medic cu cei mici, dar și de ce să nu ne speriem de vaccinul cu virus viu atenuat. Este important să știți că vaccinarea antigripală se face anual.

''Imensa majoritate a vaccinurilor pe care le-a cumpărat statul român anul trecut şi au fost folosite şi anul acesta, sunt vaccinuri cu virus gripal complet omorât. Deci, nu ne pot produce boală, chiar dacă în momentul respectiv avem o miniviroză, nişte secreţii, un gât roşu. Trebuie să fim sănătoşi, fără boală febrilă şi fără infecţie nazală (...) Copilul de la şase luni poate fi vaccinat cu virus complet omorât şi există vaccinuri dedicate acestei grupe de vârstă şi copii cu vârstă de peste doi ani pot fi vaccinaţi cu virus viu atenuat intranazal, deci non-injectabil. Nu toate vaccinurile injectabile pot fi folosite la copiii mici. Trebuie să ne uităm în autorizaţia de punere pe piaţă a produsului respectiv. Cert este că anul acesta, au fost suficient de multe vaccinuri pentru copiii mici, cu vârstă sub trei ani care erau bolnavi şi pe care statul român şi-a propus să îi vaccineze gratuit'', a explicat Mihai Craiu.

Sfat de Sănătate. Mihai Craiu, despre tot ce trebuie să ştim despre vaccinare

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close