Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Insolația, care sunt primele simptome și cum putem oferi primul ajutor

Insolația, care sunt primele simptome și cum putem oferi primul ajutor

Riscul de insolație este extrem de ridicat în această perioadă. De aceea este foarte important să știm care sunt simptomele și cum putem acorda primul ajutor persoanelor care se confruntă cu aceasta.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2023   •   09:46

Reprezentanții serviciilor de ambulanță atrag atenția că în ultimele zile se confruntă cu sute de pacienți care au nevoie de ajutor medical de urgență din cauza căldurii.

De cele mai multe ori se ajunge la deshidratare severă, fapt ce ne pune viața în pericol. De aceea, este recomandat să recunoaștem simptomele insolației.

Medicii atrag atenția că persoanele cele mai afectate sunt bolnavii cronici, vârstnicii și copiii. 

Citește și: Medicii din Techirghiol explică riscurile împachetărilor cu nămol pe caniculă: "Se comportă ca un corp negru"

Simptomele unei insolații:

  • greață
  • vărsături
  • dureri de cap
  • dureri musculare 

Dacă vă aflați în preajma unei persoane care prezintă astfel de simptome cel mai bine este să o duceți într-un loc cu umbră și să o ajutați cu lichide la temperatura camerei. 

Un semnal de alarmă vine din partea Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România. Reprezentanții spun că în această perioadă solicitările au crescut cu 20%, ceea ce înseamnă că se descurcă și mai greu. În plus, aceștia susțin că ambulanțele sunt puține și vechi.

×
Subiecte în articol: semne insolaţie prim ajutor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close