Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un medic celebru contrazice tot ce știam până acum: Sportul nu ajută la slăbit

Un medic celebru contrazice tot ce știam până acum: Sportul nu ajută la slăbit

Un medic celebru contrazice tot ce știam până acum: Sportul nu ajută la slăbit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Iul 2016   •   11:37

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic susține, într-o postare pe Facebook, că sportul nu ne ajută la slăbit, așa cum se spunea până acum, ci la remodelarea corpului.

Mișcarea nu slăbește, ne reconstruiește. Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puțin nu sportul care presupune tras de tine (și de fiare), transpirație, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american în care niște antrenori în super-formă "biciuiesc" un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain .Îmi pare rău că se induce acest raționament conform căruia kilogramele în plus înseamnă lene, indolență, sedentarism și că e suficient să-ți miști fundul ca să slăbești”, a scris medicul Mihaela Bilic pe Facebook.

Nutriționistul susține că slăbirea nu se face cu sport, și cu alimentație. Sau cu cât mai puțină.

Slăbitul nu îl facem cu sport, ci furculița... sau mai bine zis cu lipsa ei. Slăbitul înseamnă mâncare puțină, mișcarea e un fel de bonus. A integra activitatea fizică în viața noastră trebuie să aibă ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slăbitul. Iar activitate fizică înseamnă orice formă de mișcare care îți place, ți se potrivește, te relaxează, te face sa râzi sau măcar îți descrețește fruntea. (...) Nu transformați mișcarea într-un instrument de tortură și într-o armă împotriva kilogramelor, o veți urî, pentru că veți eșua”, ne sfătuiește Bilic.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic slabit alimentatie sport
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close