Vitamina mai puţin cunoscută care ajută la vindecarea mai multor boli. În ce plante se găseşte

12 Feb 2019   •   10:05
Vitamina mai puţin cunoscută care ajută la vindecarea mai multor boli. În ce plante se găseşte Foto: pixabay.com

Vitamina U este o vitamină nu atât de cunoscută, deși aduce multe beneficii organismului. A fost descoperită acum peste 80 de ani de medicul Garnett Cheney. Studiile arată că vitamina U este un compus din sucul de varză cu numeroase proprietăți terapeutice.

Principalele ei beneficii sunt: întărirea sistemului imunitar, sprijină formarea trombocitelor, combate anemiile, ameliorează afecțiunile tubului digestiv.

Menține sub control diabetul zaharat - Mai mult, sunt studii care arată că vitamina U are un rol important în menținerea sub control a diabetului zaharat. Este o vitamină utilă și în cazul unor probleme ale pielii dar poate preveni și anumite boli cardiovasculare.

Detoxifică organismul - Această vitamină contribuie la detoxifierea organismului, reduce simptomele de alergie ca și cele specifice astmului. Este benefică în cazul cistitelor, dar și pacienților care se luptă cu ulcer gastric.

Ameliorează simptomele depresiei și ale anxietății - Sunt studii care arată că ar putea ameliora simptomele care depresiei și ale anxietății. Totodată, vitamina U nu este responsabilă doar pentru tratarea ulcerului, ci are și rolul de a proteja stomacul de bacterii ori viruși, potrivit doctorulzilei.ro.

Parteneri
x close