Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, reţeta unui tonus bun: "El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă"

Prof. dr. Vlad Ciurea, reţeta unui tonus bun: "El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă"

Profesorul Vlad Ciurea, apreciat pentru tonusul pe care îl are, a explicat care este "rețeta" lui, subliniind faptul că nu este vorba de consumul băuturilor cu cofeină.

Prof. dr. Vlad Ciurea, reţeta unui tonus bun: "El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă"
Sursa foto: pixabay/Antena 3
de Georgiana Adam    |    26 Iun 2023   •   06:00

Neurochirurgul spune că toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier.

Pentru asta, însă, este nevoie şi de odihnă suficientă, alimentaţie corespunzătoare şi gândire pozitivă, lucruri simple de altfel, dar de care nu mulţi dintre noi ţinem cont.

Astfel, întrebat cum are el un tonus atât de bun, care este rețeta, prof. dr. Vlad Ciurea a răspuns: "Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. 

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte. 

Citeşte şiCeaiul care ajută creierul să funcţioneze mai bine. Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit că e minunat pentru creier"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe"

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte. 

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul", a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea somn odihna creier
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close