Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaş în Comisia Bârsan. Iniţiatorii comisiei de anchetă, membrii PNL, au demisionat

Scandal uriaş în Comisia Bârsan. Iniţiatorii comisiei de anchetă, membrii PNL, au demisionat

Scandal uriaş în Comisia Bârsan. Iniţiatorii comisiei de anchetă, membrii PNL, au demisionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mai 2013   •   18:11
Membrii PNL din Comisia senatorială de anchetă în cazul interceptării judecătorului Corneliu Bârsan şi-au dat demisiile din acest for. Este vorba despre Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciorbea şi Sorin Ilieşiu.

Senatorii din această comisie s-au reunit, marţi, iar reprezentanţii PNL au demisionat din cauza modului în care se derulează ancheta.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu şi-a dat demisia din comisia de anchetă pe care au iniţiat-o.

Roşca Stănescu l-a acuzat marţi, la Antena 3, pe Ilie Sârbu, că întotdeauna s-a opus acestei comisii.

La înfiinţarea Comisiei, liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti l-a propus ca membru al comisiei de anchetă, susţinut şi ca preşedinte al acestui for, pe Sorin Roşca Stănescu, iar ca membri pe Corneliu Dobriţoiu, Victor Ciorbea şi Sorin Ilieşiu.

Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată în aprilie 2013.
 
Preşedintele Senatului a citit o adresă primită de la preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Georgian Pop, în care se preciza faptul că a fost realizată o primă anchetă în acest caz.
 
"În data de 13 martie 2013, Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI s-a autosesizat în baza dezbaterilor din mass-media. (...) Ulterior, pentru a avea mai multe date asupra cazului, am adresat rugămintea judecătorului Corneliu Bârsan, printr-o scrisoare transmisă acestuia în data de 22 martie 2013, să furnizeze comisiei elemente suplimentare pe care le deţine privind posibila implicare a SRI în acest caz, elemente de natură să sprijine activitatea noastră de control. Urmare a demersurilor demarate de comisie în acest caz, vă comunicăm următoarele: unu, până la acest moment nu am primit niciun fel de elemente de la domnul judecător Corneliu Bârsan; doi, concluzia rezultată în urma verificărilor efectuate de comisie este aceea că domnul Corneliu Bârsan nu a făcut obiectul niciunui act de autorizare emis în condiţiile legii nr 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului şi nu constituit obiectul unei preocupări informativ-operative din partea SRI, direct sau în cooperare cu alte instituţii", a citat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.
 
Obiectivele comisiei privesc "inventarierea şi studierea tuturor documentelor oficiale vizând acest caz, verificarea modului în care s-a dat aprobarea acestor interceptări şi temeinicia motivelor, audierea persoanelor implicate, modul în care au fost respectate deciziile CEDO în materie".
 
Comisia de anchetă este formată din 12 membri şi are termen pentru depunerea raportului pe 30 iunie 2013.



 

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close