Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Băneasa - DGIPI. Emil Boc îl cheamă în ţară pe consulul României la Milano

Scandalul Băneasa - DGIPI. Emil Boc îl cheamă în ţară pe consulul României la Milano

Scandalul Băneasa - DGIPI. Emil Boc îl cheamă în ţară pe consulul României la Milano
Sursa foto: emil boc
27 Mar 2009   •   18:21

Premierul Emil Boc vrea ca Tiberiu Dinu, consulul de la Milano să vină acasă şi să dea explicaţii în scandalul Băneasa ? DGIPI. Prim-ministrul i-a cerut ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, să-l convoace luni, 30 martie, pe consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, la o întâlnire la Palatul Victoria în vederea clarificării situaţiei cu privire la listingul telefonic invocat în ancheta la DGIPI.

"Primul-ministru Emil Boc i-a solicitat ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, să-l convoace luni, 30 martie, la o întâlnire la Palatul Victoria pe consulul României la Milano, Tiberiu Dinu. Motivul solicitării este legat de clarificarea situaţiei cu privire la listingul telefonic invocat în cadrul anchetei aflate în curs de desfăşurare la DGIPI", a anunţat Guvernul, citat de Mediafax.

Cornel Şerban, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) i-a dat consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingurile telefonice ale unui politician român. În legătură cu această informaţie au fost audiaţi, miercuri, doi angajaţi de la DGIPI, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Cornel Şerban este acuzat de procurorii DNA în baza unei legi (78/2000, articolul 12) care prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru "folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

Tiberiu Dinu, consulul general al României la Milano, s-a declarat uimit, joi, în urma informaţiilor apărute în presă conform cărora ar fi solicitat fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, listingul convorbirilor telefonice ale unui politician. El a precizat că nu are de făcut comentarii în acest sens şi a lăsat să se înţeleagă că va clarifica situaţia dar nu cu presa.

Fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA Petre Pitcovici şi omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu sunt cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara, potrivit deciziei de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc convocare Puiu Popoviciu DGIPI DNA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close