Antena 3 CNN Actualitate Scenariu apocaliptic: Rusia ar fi pregătit o nouă invazie în Ucraina spre Liov și Luțk, cu 700.000 de soldați

Scenariu apocaliptic: Rusia ar fi pregătit o nouă invazie în Ucraina spre Liov și Luțk, cu 700.000 de soldați

Realizatorii Antena 3 CNN au prezentat informații din surse rusești care vehiculează scenariul unei apropiate invazii masive a trupelor Moscovei într-o regiune ucraineană puțin afectată de lupte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   20:19

Este vorba de regiunea nord-vestică.

Conform celor postate pe canalul Telegram Volya (Volia Media), un dispozitiv cu 700.000 de soldați ar fi fost pregătit timp de luni de zile în Belarus, cu alți 200.000 de militari în rezervă.

Atacul acestora ar viza cu precădere orașele Luțk și Lvov (Liov), care sunt, în același timp, și hub-uri de aprovizionare cu armament occidental.

De altfel, aceasta ar fi un obiectiv al presupusei noi ofensive: să blocheze intrarea de armament occidental în Ucraina.

"În acest moment, terenul din nordul Ucrainei este înghețat și favorizează acțiunile ofensive", a remarcat Mircea Badea, realizator Antena 3 CNN.

"Creierul operațiunii ar fi noul comandant al forțelor ruse din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al armatei ruse. E drept, tot Gherasimov a fost creierul invaziei din 24 februarie, când coloana de asalt a rușilor către Kiev s-a împotmolit. Între timp, rușii și-ar fi învățat lecția și ar fi făcut inclusiv economie de obuze în vederea noii ofensive, timp de luni de zile", a spus, la rândul său, realizatorul Antena 3 CNN Răzvan Dumitrescu.

Independent de informațiile de pe canalele Telegram care susțin că sunt racordate la surse de informații militare ruse, presa internațională a relatat manevrele în care sunt angrenate, pentru mai multe săptămâni, forțele armate ale Moscovei și Minskului în Belarus, sub pretextul unor exerciții militare comune ale uniunii celor două state.

Foto: soldați ruși în Ucraina, manevrând un lansator de rachete multiple

×
Subiecte în articol: Luțk Lvov Liov Rusia ofensiva Valeri Gherasimov
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close