Antena 3 CNN International News Aviația militară din Rusia și Belarus a început exerciții comune  | Temeri privind o nouă invazie în Ucraina

Aviația militară din Rusia și Belarus a început exerciții comune  | Temeri privind o nouă invazie în Ucraina

Exerciții militare de aviație care implică forțele belaruse și ruse sunt în desfășurare până la finele lui ianuarie, a anunțat ministerul Apărării de la Minsk.

Aviația militară din Rusia și Belarus a început exerciții comune  | Temeri privind o nouă invazie în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2023   •   14:51

"Astăzi, a început un exercițiu tactic comun la care participă unități de aviație ale forțelor armate ale Republicii Belarus și ale Federației Ruse, forțe care fac parte din componenta de aviație a grupării regionale de trupe", arată sursa citată într-un comunicat difuzat luni.

Potrivit acestui document, exercițiile implică efectuarea de misiuni de recunoaștere aeriene, patrule comune de-a lungul frontierei, sprijin aerian pentru infanterie și debarcarea de trupe tactice, precum și livrarea de alimente și evacuarea răniților.

Exercițiile se desfășoară pe teritoriul belarus și scopul lor principal este de a crește compatibilitatea operațională în vederea efectuării în comun a misiunilor de antrenament de luptă, a indicat ministerul.

Ministerul Belarus al Apărării: "Sunt implicate toate aerodromurile și poligoanele din țară"

"Pentru a asigura desfășurarea exercițiului, sunt implicate toate aerodromurile și poligoanele Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Aeriană ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus", se mai spune în comunicatul instituției menționate.

La începutul acestei luni, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că Minsk-ul și Moscova intenționează să organizeze exerciții aviatice comune între 16 ianuarie și 1 februarie.

În decembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că cele două țări vor continua exercițiile comune și precum și alte măsuri de antrenament de luptă, care vor implica grupul comun de forțe al Uniunii Rusia Belarus.

Aceste evoluții au amplificat temerile privind o nouă ofensivă rusă asupra Ucrainei, lansată după modelul celei din 24 februarie 2022.

×
Subiecte în articol: Rusia Belarus Ucraina invazie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close