Antena 3 CNN Actualitate Şefa Tribunalului Olt, săltată de DNA după un denunţ al lui Bercea Mondial. CSM a avizat deja reţinerea şi arestarea judecătoarei

Şefa Tribunalului Olt, săltată de DNA după un denunţ al lui Bercea Mondial. CSM a avizat deja reţinerea şi arestarea judecătoarei

Şefa Tribunalului Olt, săltată de DNA după un denunţ al lui Bercea Mondial. CSM a avizat deja reţinerea şi arestarea judecătoarei
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2015   •   15:15

Şefa Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost ridicată de procurori şi adusă la sediul DNA - Serviciul Teritorial Craiova, fiind suspectată de luare de mită, într-un dosar care a fost deschis în urma unui denunţ.

Judecătoarea, care a admis cererea lui Sandu Anghel privind înlocuirea măsurii de arestare prevenitivă cu interdicţia de a părăsi localitatea, în dosarul în care este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot, a intrat în vizorul DNA în urma unui denunţ făcut chiar de către un membru al familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Avocatul Pavel Abraham a confirmat, într-o intervenţie telefonică la "Esenţial", că denunţul făcut în urmă cu câteva zile este făcut de un membru al familiei Bercea Mondial.

Procurorii au obţinut deja avizul CSM pentru reţinerea şi arestarea judecătoarei Carmen Marinescu.

Marinescu Eugenia Carmen este acuzată că a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunţătorului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, suma de bani menţionată a fost primită de Cismaru Dumitru, de profesie avocat la acea vreme, în două tranşe:
 
-150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea

-50.000 de euro, în data de 20.09.2011, pentru amânarea pronunţării asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori ţara pentru data de 22.09.2011, când a şi admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Judecătorul Carmen Marinescu este preşedinte al Tribunalului Olt începând din decembrie 2014, anterior ea ocupând funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial DNA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close