Antena 3 CNN Actualitate Şeful de la Protecţia animalelor, Răzvan Băncescu, spune că nu se simte răspunzător de moartea copilului sfârtecat de câini

Şeful de la Protecţia animalelor, Răzvan Băncescu, spune că nu se simte răspunzător de moartea copilului sfârtecat de câini

Şeful de la Protecţia animalelor, Răzvan Băncescu, spune că nu se simte răspunzător de moartea copilului sfârtecat de câini
Sursa foto: Foto: costabravabaja.com
de M.Z.    |    04 Sep 2013   •   20:48
Update 20.48 - Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat miercuri, după ce a fost audiat la Parchetul general, că nu se simte în niciun fel răspunzător pentru incidentul în urma căruia un copil de patru ani a murit sfâşiat de câini, informează Mediafax.
 
Băncescu a precizat că a fost chemat de anchetatori pentru a da declaraţii în calitate de martor şi a adus mai multe documente, întrucât unul dintre câinii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de o organizaţie neguvernamentală.
 
Acesta a afirmat că, din informaţiile sale, ONG-ul respectiv, Caleidoscop, ar fi adoptat nouă câini de la ASPA. 
 
Răzvan Băncescu a anunţat, în acelaşi context, că autoritatea urmează să facă o centralizare a tuturor câinilor care au fost adoptaţi de ONG-uri.
 
Coordonatorul de proiect de la ASPA a adăugat că, până în prezent, nu s-a reuşit contactarea reprezentanţilor ONG-ului Caleidoscop şi nici nu se cunoaşte exact care mai este situaţia acestei organizaţii pentru protecţia animalelor.
_________________________________________

Ştirea iniţială 16.52

Şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, este audiat, miercuri, la Parchet.
 
Procurorii vor încerca să afle cine este vinovat în cazul copilului omorât de câini.
 
Datele din microcipurile maidanezilor vor fi folosite în anchetă.
 
Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi

O femeie muşcată de maidanezi e în stare gravă, la o zi după ce un câine a sfâşiat un copil

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la Guvern, marţi, să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi copil ucis de caini
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close