Antena 3 CNN Actualitate Sentinţele instanţei supreme în dosarul ?Valiza? vor avea urmări şi în plan sportiv

Sentinţele instanţei supreme în dosarul ?Valiza? vor avea urmări şi în plan sportiv

Sentinţele instanţei supreme în dosarul ?Valiza? vor avea urmări şi în plan sportiv
19 Dec 2008   •   16:38

Motivele de îngrijorare pentru Steaua Bucureşti sunt din ce în ce mai mari în urma predării lui Gigi Becali pe mâna justiţiei. Ionuţ Lupescu, directorul general al Federaţiei, a declarat că, dacă Becali va fi găsit vinovat de către instanţa supremă, probele vor trece la comisiile de disciplină ale FRF, iar Steaua poate fi depunctată sau chiar retrogradată.
Aflat într-o vizită în Japonia, Lupescu nu a ezitat să dea ştirile care nu fac decât să tulbure apele şi mai tare în Ghencea. ?Preşedintele FRF a spus că dacă în justiţie se va da o sentinţă, atunci cazul ?Valiza? se va redeschide şi în plan sportiv. Retrogradarea pentru astfel de lucruri e în regulament, este posibil şi asta.Noi aşteptăm ca justiţia să meargă până la capăt. Dacă vor fi găsite vinovate acele persoane vor trebui să plătească şi pe linie sportivă. Dacă nu vor fi găsiţi vinovaţi atunci înseamnă că fotbalul nostru este curat?, a declarat Lupescu pentru Mediafax.
O astfel de decizie, depunctarea echipei Steaua s-a mai luat în vara acestui an, după ce Comisia de Disciplină a anchetat cazul ?Valiza? şi a găsit vinovată Steaua, împreună cu câţiva jucători de la această echipă, dar şi de la ?U? Cluj. Lupescu se declară susţinător al deciziilor luate atunci, aruncând vina justiţiei neduse la capăt pe Daniel Florea (fostul preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal) şi pe şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a intervenit şi el în favoarea Stelei în acel moment.
Directorul general al Federaţiei este convins că ediţia de campionat terminată în acest an a fost una care nu s-a disputat numai pe teren, stenogramele făcute publice în acest caz întărindu-i părerea.
Dosarul ?Valiza? are ca subiect evenimentele ce au înconjurat meciul ?U? Cluj ? CFR Cluj din ultima etapă a campionatului trecut, terminat cu scorul de 1-0 pentru vişinii. În urma acestui meci, CFR Cluj a câştigat primul titlu de campioană din istorie. În cazul în care meciul n-ar fi fost câştigat de elevii lui Ioan Andone, titlul ar fi mers la Steaua, motiv pentru care Becali a încercat (sau aşa spun procurorii), să motiveze jucătorii Universităţii.
Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei joi, şi acuzat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pe lângă el, au fost trimişi în justiţie şi selecţionerul Victor Piţurcă, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close