Antena 3 CNN Actualitate Sinistraţii din Dorohoi care locuiesc în module nu mai au alimente

Sinistraţii din Dorohoi care locuiesc în module nu mai au alimente

Sinistraţii din Dorohoi care locuiesc în module nu mai au alimente
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mar 2011   •   10:58
Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a făcut un apel către primarii din marile oraşe ale ţării să îl sprijine cu alimente pentru sinistraţi, informează Agerpres.

Cele aproape 100 de familii ale căror case au fost distruse de inundaţiile din vara trecută şi care locuiesc acum în module nu mai au ce mânca, iar stocul de alimente din depozitele municipalităţii s-a epuizat.

Potrivit primarului, ultimele rezerve de ulei şi conserve s-au epuizat acum două săptămâni iar populaţia din zonă este prea săracă pentru a-şi asigura singură hrana.

„Am făcut apel la colegii primari, iar cei de la Primăria Sectorului 6 au confirmat că vor trimite făină, ulei, conserve, zahăr şi alte produse. Şi la Iaşi, şi în alte localităţi am făcut scrisori de intenţie şi ni s-a spus că ni se vor comunica alimentele şi cantităţile care ni se vor livra“, a spus Alexandrescu.

Primarul reuşeşte să le asigure nevoiaşilor o masă caldă la cantina socială, însă este prea puţin pentru sinistraţi.

„În urmă cu o săptămână şi jumătate a venit Crucea Roşie şi ne-a dat câte ceva. În rest, nimic“, a afirmat unul dintre sinistraţi.

În urma inundaţiilor din vara anului trecut, în municipiul Dorohoi au fost distruse complet aproape 400 de locuinţe. Casele sunt în reconstrucţie şi vor fi date în folosinţă imediat ce vor fi finalizate lucrările. 

×
Subiecte în articol: Dorohoi inundatii sinistrati case alimente
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close