Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Acoperiţii care au fraudat alegerile. Cum s-a implicat STS în campania prezidenţială din 2009

Sinteza Zilei: Acoperiţii care au fraudat alegerile. Cum s-a implicat STS în campania prezidenţială din 2009

Sinteza Zilei: Acoperiţii care au fraudat alegerile. Cum s-a implicat STS în campania prezidenţială din 2009
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Oct 2014   •   22:11

Mihai Gâdea a arătat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", care a fost rolul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în gestionarea procesului electoral din anul 2009, continuând seria dezvăluirilor despre fraudarea alegerilor din 2009.

În anul 2009, STS a achiziţionat de la operatorii de telefonie mobilă peste 15.000 de telefoane mobile, pe care le-a distribuit tuturor şefilor secţiilor de votare din ţară. Numerele nu au fost făcute publice, ele fiind cunoscute doar de STS şi persoanele care le-au folosit. Securitatea convorbirilor şi a conţinutului mesajelor a fost asumată de STS.

Gâdea a arătat că, în toamna acelui an, pe telefoanele distribuite de STS sefilor de sectii de votare s-au primit mesaje de propaganda electorală.

Pe parcursul zilei de 6 Decembrie 2012, când avea loc turul doi al prezidenţialelor, pe numărul de telefon STS al şefului secţiei de votare 106 din Piatra Olt apar următoarele mesaje :

Primul mesaj, ora 16 :

“Sondaj real: Base 51% Geoana 49%…Se poate, castigam !! Asta e vointa romanilor !!”

Al doilea mesaj, ora 17:

“Sondaj real: Base 51,5% Geoana 48,5%…Atentie !! PSD-ul incearca sa va intoxice cu sondaje false, incearca sa va fure la numararea voturilor. Castigam !! Asta e vointa romanilor !!”

Al treilea mesaj, ora 19:

“Sondaj real: Base 52% Geoana 48%…Atentie !! PSD-ul incearca sa va intoxice  cu sondaje false, incearca sa va fure la numararea voturilor. Castigam!! Asta e vointa romanilor !!”

Mesajele au fost trimise pe telefonul repartizat de STS de la numarul de telefon este: 0754 55 55 54.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close