Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Documente bombă care fac lumină în trecutul comunist al lui Traian Băsescu

Sinteza zilei: Documente bombă care fac lumină în trecutul comunist al lui Traian Băsescu

Sinteza zilei: Documente bombă care fac lumină în trecutul comunist al lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2015   •   22:07

Mihai Gâdea a prezentat, la "Sinteza Zilei", mai multe documente bombă care fac lumină în trecutul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Un prim document prezentat îi era adresat şefului Securităţii Statului, generalul colonel Iulian Vlad, şi se referă la dirijarea reţelei informative din Portul Constanţa. În acest document, numele lui Traian Băsescu apare menţionat de mai multe ori, în contextul implicării sale directe în "răspândirea materialelor de specifice de propagandă"

Invitat în emisiune, Mugur Ciuvică a remarcat indicativul numeric U.M.0544, în colţul stânga sus al documentului, care aparţine Centrului de Informaţii Externe.


Traian Băsescu a vândut o navă de mare tonaj pe UN DOLAR. Vezi factura doveditoare

Documentele vin în contextul declaraţiilor halucinante făcute de Silvian Ionescu, fost ofiţer spion al Direcţiei de Informaţii Externe, (DIE), care l-a avut în subordine pe Traian Băsescu în anii în care fostul preşedinte era şeful Navrom la Anvers.

"Sa ranjesti la moartea Tribunului e blasfemie, dupa ce l-ai folosit si in 2004 si in 2008 ca sa iti faci majoritatea si la Bucuresti si la prezidentiale! Basescu a fost turnator, colaborator si membru de partid. (...) El, Basescu, era turnatorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers si cumparau si ei lantisorul de aur mai ieftin decat putea el. Asta era jale! In timp ce el, Basescu, ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj, shipchadlering si altele! Stiu ei toti comandantii cum se chiverniseau pe banii prostilor! Cati nebuni mai avem, sa creada ca inca lepra asta mai e necesara neamului? Mi-asi dori ca toti cei ce agreaza cele de mai sus sa inteleaga tacerea mea anterioara, sa ma ierte, dar mai presus de toate sa dea "share" pentru ca tot mai multi sa stie adevarul despre aceasta monumentala jigodie! Chiar nu scapam de comunisti, cum sugera chiar el!"
, scrie Silvian Ionescu pe Facebook.

Traian Băsescu a încercat să se pună la adăpost de venirea adevărului peste el, inventând declaraţii încă din septembrie 2014, în legătură cu rolul său în fosta Securitate, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

Mai mult, despre calitatea lui Traian Băsescu de informator/colaborator al Securităţii a vorbit inclusiv fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, care a precizat că a primit această informaţie sub semnătura şefului SRI.

Citeşte şi:

Sinteza Zilei: Interviu în exclusivitate cu omul vizat de un raport halucinant semnat de Traian Băsescu pentru Securitate

Sinteza Zilei: Iată de ce a refuzat Traian Băsescu oferta experţilor japonezi pentru pasajul Basarab×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Vremea se schimbă radical de miercuri! Vin temperaturi neobișnuite
x close