Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Pensionari bolnavi, duşi cu mascaţii la DNA

Sinteza zilei. Pensionari bolnavi, duşi cu mascaţii la DNA

Sinteza zilei. Pensionari bolnavi, duşi cu mascaţii la DNA
18 Iun 2015   •   22:16

Patru medici şi două asistente, angajate ale Casei de Pensii Brăila, au ajuns ieri la DNA Galaţi. Tot acolo au venit şi zeci de bătrâni. Au stat acolo ore bune, unii acuzaţi că au dat, alţii că au primit mită.

Rând pe rând, pensionarii chemaţi să dea explicaţii în faţa procurorilor au ieşit de la audieri. Pentru unii dintre ei, vizibil bolnavi, experienţa nu a fost deloc una potrivită. În cazul altora, procurorii nici măcar nu au chemat pe cine trebuie.

Mai devreme, la DNA Galaţi au ajuns şi medicii acuzaţi că au primit mită. Cei patru doctori ar fi primit bani, între 50 şi 500 de lei pentru a da pensie pe caz de boală unor persoane sănătoase.

Trei medici au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită.

Senatorul Şerban Nicolae a comentat în emisiunea Sinteza Zilei cazul pensionarilor audiaţi de DNA. „Nu există niciun fel de justificare pentru care să te grăbeşti să-i iei, ca şi cum am vrut să previn şi să nu vorbească între ei, să nu-şi scoată unul un ochi, să nu-şi taie vreunul un picior, să nu-şi dea unul una în cap. (...) Nu numai că prezumţia de nevinovăţie ar trebui să opereze, dar e nefiresc să te duci într-o asemenea manieră de forţă ca şi cum e o conspiraţie a infractorilor”, este de părere senatorul.


×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Serban Nicolae
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close