Antena 3 CNN Actualitate Un sirian a încercat să plece din România cu pașaportul altei persoane. A fost prins de poliţiştii de frontieră din Aeroportul Henri Coandă

Un sirian a încercat să plece din România cu pașaportul altei persoane. A fost prins de poliţiştii de frontieră din Aeroportul Henri Coandă

Poliţiştii de frontieră din Aeroportului Henri Coandă au depistat ieri, în zona de tranzit, un cetăţean sirian care, cu sprijinul unui cetăţean suedez de origine siriană, a încercat să ajungă ilegal la Viena, folosind un paşaport britanic.

Un sirian a încercat să plece din România cu pașaportul altei persoane. A fost prins de poliţiştii de frontieră din Aeroportul Henri Coandă
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    13 Mai 2022   •   13:05

"În ziua de 12.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă-Otopeni, cu ocazia efectuării unui supracontrol la îmbarcarea pasagerilor pe o cursă aeriană cu destinaţia Viena, au identificat un cetăţean care a prezentat un paşaport eliberat de Marea Britanie. Din verificări a rezultat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document", anunţă Poliţia de Frontieră.

Ca urmare a cercetărilor s-a stabilit că bărbatul, de origine siriană, a intrat şi a ieşit legal din România în baza unui document de călătorie personal eliberat de autorităţile palestiniene pentru refugiati sirieni şi a unei vize de scurtă şedere în scop de afaceri.

În zona de tranzit a aeroportului, bărbatul a primit de la o altă persoană, paşaportul Marea Britanie şi cartea de îmbarcare către Viena.

În urma cercetărilor, a fost descoperită şi călăuza, un cetăţean suedez de origine siriană, care intenţiona să călătorească spre Varşovia.

Cei doi au fost reţinuţi, fiind deschis dosar penal pentru trafic de migranti, tentativa la trecere frauduloasa a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

În prezent, cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

×
Subiecte în articol: sirian pasaport Aeroportul Henri Coanda
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close