Antena 3 CNN Actualitate Social A început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1 al Capitalei. Cât vor plăti șoferii pentru a-și recupera autoturismul

A început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1 al Capitalei. Cât vor plăti șoferii pentru a-și recupera autoturismul

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a început, marţi, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, a anunţat primarul de sector, Clotilde Armand.

A început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1 al Capitalei. Cât vor plăti șoferii pentru a-și recupera autoturismul
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   13:24

"Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1", a precizat primarul Sectorului 1, astăzi, pe Facebook.

"Este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.", se mai arată în mesaj.

Potrivit primarului, Poliţia Locală Sector 1 constată contravenţiile şi aplică sancţiunile, iar ADP Sector 1 ridică, transportă şi depozitează autoturismele. Clotilde Armand a precizat că vehiculele ridicate sunt depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din şoseaua Odăi nr. 3-5.

Clotilde Armand a menţionat că tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone; cele de transport - de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone; cele de depozitare - 75 de lei în primele 24 de ore, iar după acest interval - de 25 de lei/zi.

×
Subiecte în articol: masini parcate sectorul 1
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close