Antena 3 CNN Actualitate Social Aceștia sunt cei mai periculoși copaci. În caz de furtună, ei te pot omorî

Aceștia sunt cei mai periculoși copaci. În caz de furtună, ei te pot omorî

Aceștia sunt cei mai periculoși copaci. În caz de furtună, ei te pot omorî
Sursa foto: Foto: IGSU/Facebook
de M.Z.    |    20 Sep 2017   •   13:53

Mii de bucureșteni sunt în mare pericol de câte ori vântul bate ceva mai tare. Pe străzile Capitalei, printre blocuri, în parcuri sunt mii de copaci care se pot prăbuși oricând în timpul unei furtuni și pot lua viața celor aflați în preajmă, pot distruge mașini sau afecta blocuri întregi. 

Conform specialiștilor, plopul este de departe cel mai periculos copac în cazul unei vijelii, chiar și de scurtă durată. Pe locul al doilea este castanul, urmat în clasamentul celor mai periculoși arbori de salcie, tei și de pomii fructiferi, potrivit spynews.ro.

Din păcate, acești copaci pot fi găsiți mai ales pe străzile Bucureștiului și printre blocuri, unde au fost plantați, acum 40 de ani. De altfel, avertizează specialiștii, dacă se prăbușește un plop peste un bloc, iar copacul e ceva mai bătrân, poate afecta chiar și structura de rezistență a clădirii, iar în cazul în care cade peste o casă îi poate omorî pe cei de dinăuntru.

Intervalul critic pentru Bucureşti, în contextul averselor anunţate de meteorologi încă de marţi seară, va fi de miercuri de la ora 20 până joi, la ora la 3 dimineaţa, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore. Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

×
Subiecte în articol: copaci furtuna
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close