Antena 3 CNN Actualitate Social Dancă: Activitatea bisericilor se va exercita liber după 15 mai

Dancă: Activitatea bisericilor se va exercita liber după 15 mai

Şeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat că după 15 mai activitatea bisericilor se va exercita liber cu respectarea regulilor de disciplină sanitară.

Dancă: Activitatea bisericilor se va exercita liber după 15 mai
Sursa foto: Facebook
11 Mai 2020   •   13:50

"În ceea ce privește cultele religioase, potrivit proiectului de lege, activitatea acestora se exercită liber cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilită de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv de Comitetul Național pentru Situații de Urgență cu consulatarea Departamentului cultelor", a declarat Ionel Dancă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat la Antena 3 cum se pregătește Biserica Ortodoxă Română pentru întâmpinarea credincioșilor după data de 15 mai, când se vor relaxa măsurile de restricție în țara noastră.

”Credem că bisericile și lăcașele de cult pot fi deschise inițial unui număr restrâns de persoane pentru închinare individuală. Deja s-a vorbit de o cifră rezonabilă pentru aceste evenimente religioase cu caracter privat, maximum 16 persoane. Pentru accesul unui om care trece pe stradă și vrea să intre în biserică să se roage pentru câteva minute, acest lucru ține de firescul absolut al lucrurilor. Așadar, inițial o deschidere a bisericilor pentru accesul unui număr restrâns de persoane, sub supravegherea personalului clerical, cu respectarea tuturor măsurilor care au fost luate de la începutul crizei. Ulterior, slujbele vor putea fi ținute afară, cu păstrarea distanței fizice rezonabile", a declarat Vasile Bănescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: biserica Ionel Dancă
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close