Antena 3 CNN Actualitate Social Anunț sumbru de la meteorologi. Vara nu va mai fi ca până acum

Anunț sumbru de la meteorologi. Vara nu va mai fi ca până acum

Anunț sumbru de la meteorologi. Vara nu va mai fi ca până acum
06 Mai 2019   •   19:08

Directorul general ANM a anunțat că vara nu va mai fi ca până acum, iar fenomenele meteo sunt din ce în ce mai frecvente în România.

Elena Mateescu a explicat faptul că numarul mesajelor de vreme severă imediată s-au intensificat în primele patru luni ale lui 2019.

„Concluzia este că, dacă în 2011 ANM a emis 1744 de mesaje de vreme severă imediată, în 2018 – 5765, în primele patru luni ale lui 2019 avem deja 1038 de avertizări, faţă de perioada similară a anului anterior, când au fost emise 880. Constatăm o încălzire medie la nivelul perioadei climatice actuale de referinţă cu 0,5 grade, faţă de perioada anterioară 1961 – 1990, dar verile vor fi mai călduroase cu un grad”, a explicat Elena Mateescu, potrivit cancan.ro.

Director general al ANM a precizat că, în următoarele zile vremea se va schimba radical. De luni, schimbarea va fi semnificativă, mai ales marţi si miercuri, vremea va deveni instabilă, vor fi precipitaţii însemnate în vestul, centrul şi nordul ţării, vor scădea temperaturile.

×
Subiecte în articol: meteorologi vara vreme ANM
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close