Antena 3 CNN Actualitate Social Când ajung cardurile pentru alimente la românii cu venituri mici. Pensionar: "Mai bine se dădeau nişte bani direct"

Când ajung cardurile pentru alimente la românii cu venituri mici. Pensionar: "Mai bine se dădeau nişte bani direct"

Românii mai au de asteptat cardurile sociale. Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a spus că distribuirea începe la începutul lunii iunie şi ar putea dura două luni.

Când ajung cardurile pentru alimente la românii cu venituri mici. Pensionar: "Mai bine se dădeau nişte bani direct"
Sursa foto: Hepta | Petrisor Iordan
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2022   •   12:15

Şeful Poştei Române a declarat la Antena 3 că distribuirea cardurilor de alimente începe din data de 2 iunie, dar este un proces complex ce depinde foarte mult de data la care le vor primi de la producători. 

"Românii ar trebui să se aştepte să le primească începând cu data de 2 iunie, iar procesul acesta va dura până la finalul lunii iulie. Deci cele aproape 3 milioane de carduri vor fi distribuite într-o perioadă de două luni.", a spus Valentin Ştefan. 

El a mai explicat că durează atât de mult deoarece România are o capacitate mică de producţie a cardurilor. 

Cardurile sociale vor fi realizate de Edenred, Sodexo și UpRomania, care au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară "Sprijin pentru România" și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile.

Ce spun pensionarii cu privire la cardurile sociale

Problema grea este că sunt doar anumite magazine de unde pot fi cumpărate alimente cu cardurile sociale. De asemenea, mulţi pensionari nu ştiu că dacă au o bucată de pământ dat în arendă sau obţin venituri din închiriere, acestea, la sfârşit de an vor fi în evidenţa Finanţelor şi se vor întoarce la Casa de Pensii ca venituri. Prin urmare, mulţi dintre pensionarii care acum primesc carduri sociale vor trebui să dea banii înapoi, eventual cu dobândă. 

"Mai bine se dădeau nişte bani, o majorare pentru fiecare şi nu se punea problema de suma fixă 1500 lei.", spune Silvia Petre, reprezentanta pensionarilor care a atras atenţia că sunt mult mai mulţi oameni care trăiesc la limita sărăciei, cu 1600 lei lunar. 
 

×
Subiecte în articol: carduri alimente Posta Romana
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close