Antena 3 CNN Actualitate Social 4 din 10 copii români trăiesc la limita sărăciei | Care sunt categoriile cele mai vulnerabile

4 din 10 copii români trăiesc la limita sărăciei | Care sunt categoriile cele mai vulnerabile

4 din 10 copii români trăiesc la limita sărăciei. Este cifra alarmantă transmisă de noul reprezentant al UNICEF în România.

4 din 10 copii români trăiesc la limita sărăciei | Care sunt categoriile cele mai vulnerabile
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Silvia Preda    |    15 Oct 2022   •   12:51

Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România, subliniază că nu este momentul pentru reducerea cheltuielilor sociale. 

Reprezentanta UNICEF spune că România are deja 41% dintre copiii săi aflați la limita sărăciei și excluderii sociale. "Ne așteptăm ca odată cu această criză cifrele să crească", a precizat Anna Riatti, într-un interviu acordat Antena 3 CNN.

Reprezentanta UNICEF în România: "Nu e un moment bun să reducem cheltuielile sociale"

"Vom lansa săptămâna viitoare un raport care va arăta care sunt perspectivele la nivel european. Cred că în acest moment, în particular, trebuie să ne asigurăm că protecția socială se menține. Asta înseamnă că nu e un moment bun să reducem cheltuielile sociale, ba dimpotrivă, e momentul să ne asigurăm că sistemul asigurărilor sociale este foarte bine finanțat. Este ceva în care credem foarte tare.

Şi un alt lucru care este important atunci când sărăcia este în creștere este să știi exact care sunt persoanele cele mai vulnerabile la nivelul comunităților.

Ştim că avem anumite categorii în România, acum și refugiații, dar de obicei copiii cu dizabilități sau cei care provin din anumite categorii, minorități cum este minoritatea romă sunt deja afectați de sărăcie", a mai spus reprezentanta UNICEF în România.

 

×
Subiecte în articol: copii saraci saraci UNICEF
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close