Antena 3 CNN Actualitate Social Cum se aplică sancțiunile în starea de alertă. Anunțul făcut de autorități

Cum se aplică sancțiunile în starea de alertă. Anunțul făcut de autorități

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului, a venit cu noi precizări cu privire la sancțiunile contravenționale aplicate de oamenii legii în această perioadă. 

Cum se aplică sancțiunile în starea de alertă. Anunțul făcut de autorități
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
11 Mai 2020   •   13:42

”S-a schimbat regimul contravențiilor, astfel încât regimul juridic al contravențiilor este asimilat și pus în aport cu prevederile Ordonanței Nr.2/2001 pentru a evita situația ivită în contextul în care regimul contravențiilor stabilit în baza Ordonanței 1/1999 a fost declarat neconstituțional”, a declarat Ionel Dancă într-o conferință de presă susținută astăzi. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, că prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 559 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 369 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 355.550 de lei.

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă sanctiuni stare de alerta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close