Antena 3 CNN Actualitate Social Doliu în lumea teatrului românesc. O actriță cunoscută a murit la doar 63 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc. O actriță cunoscută a murit la doar 63 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc. O actriță cunoscută a murit la doar 63 de ani
17 Feb 2019   •   17:20

Actriţa Maria Teslaru a murit, sâmbătă, la vârsta de 63 de ani. Artista, faimoasă pentru rolurile din teatru şi film, va fi înmormântată în localitatea în care s-a născut, Buhuşi, în judeţul Bacău.  Maria Teslaru era angajata Teatrului Naţional din Bucureşti. 

Maria Teslaru s-a născut pe 12 aprilie 1955 la Buhuşi, judeţul Bacău. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia actorie - promoţia anului 1977, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A absolvit de asemenea Institutul de Teatru din Tîrgu Mureş, secţia actorie - promoţia anului 1980 , la clasa profesorului Constantin Codrescu. A fost actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti, unde s-a remarcat în “Trilogia greacă”, „Ghetou“,  “Burghezul Gentilom” şi “Năluca”.  

Unul dintre cele mai importante roluri a fost al cântăreţei de operă din spectacolul „Ghetou“  de Joshua Sobol, în regia lui Victor Ioan Frunză, care s-a jucat între 1993 şi 1996 la Teatrul Naţional Bucureşti. Maria Teslaru o interpreta pe Gottlieb, alături de o distribuţie prestigioasă, Mircea Rusu, Mircea Diaconu, Maia Morgenstern, Cerasela Stan, Ilinca Tomoroveanu. 

Sursa: adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: doliu teatru actriţă
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close