Antena 3 CNN Actualitate Social Florin Cîțu: Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii. Cred că economia își va reveni după criză

Florin Cîțu: Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii. Cred că economia își va reveni după criză

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, joi, că, în contextul actual al crizei provocate de epidemia de coronavirus, nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și de pensii.

Florin Cîțu: Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii. Cred că economia își va reveni după criză
Sursa foto: Florin Cîţu/ Facebook
de S.T.    |    02 Apr 2020   •   19:16

Florin Cîțu este de părere că economia își va reveni „la fel de brusc cum a căzut”.

„Nu sunt luate în calcul astfel de variante (tăieri de salarii și pensii - n.red.) în Ministerul Finanțelor Publice. Nu se discută astfel de proiecte în acest moment. Ne concentrăm pe a găsi resurse pentru a trece de această criză sanitară și pentru a avea resurse pentru șomaj tehnic.

Știm că aparatul public este ineficient și s-a folosit această perioadă pentru a-l eficientiza. La Ministerul Finanțelor s-a mișcat mult mai mult informatizarea.

Dacă putem vedea o parte bună în această criză este aceasta: aparatul public se va informatiza rapid și va fi mai eficient după această perioadă ”, a afirmat Florin Cîțu, la DIGI 24.

„Companii din România și-au refăcut liniile de producție pentru această perioadă. Sunt optimist că putem să revenim, poate la fel de puternic cum am căzut acum”, a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: ministrul Economiei pensii
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close