Antena 3 CNN Actualitate Social Gripa mai face o victimă

Gripa mai face o victimă

Gripa mai face o victimă
22 Feb 2018   •   13:14

Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Tulcea a murit din cauza gripei la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a anunţat joi conducerea instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Antal Almos, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul fusese internat pentru o operaţie, dar, pentru că prezenta semnele unei infecţii respiratorii grave, a fost transferat la Secţia de boli infecţioase, unde a murit în urmă cu câteva zile.

Potrivit acestuia, până acum au mai fost confirmate încă zece cazuri de gripă la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

"Astăzi (joi - n.r.) am primit rezultatul analizelor de laborator efectuate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care a confirmat cauza decesului - infecţie virală cu virusul gripal din grupa A H1. (...) În acest moment avem deja zece cazuri confirmate cu virusul A şi B şi un caz de deces", a declarat dr. Antal Almos.

El a precizat că, începând de joi, spitalul a suspendat complet programul de vizitare a pacienţilor în scopul protejării acestora, după ce măsura fusese aplicată preventiv în urmă cu două săptămâni la secţiile Neonatologie şi ATI.

"Începând de astăzi am sistat vizitarea bolnavilor internaţi şi am dat dispoziţie ca toţi pacienţii care au semne de infecţie respiratorie, şi în cadrul ambulatoriului de specialitate şi în cadrul UPU, să primească mască de protecţie. Credem că şi ceilalţi factori răspunzători de sănătatea publică ar trebui să ia măsuri, mă refer la şcoli, la medicii de întreprindere, să facă toate demersurile pentru a preîntâmpina agravarea cazurilor. (...) Am făcut public acest caz fatal nu ca să creăm panică, ci pentru ca oamenii să ştie şi să ia măsuri preventive pe cât posibil, să respecte regulile de igienă şi să evite zonele aglomerate", a mai spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

×
Subiecte în articol: gripa doctor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close