Antena 3 CNN Actualitate Social Poliţia a deschis o anchetă în cazul prăbuşirii malului de pământ de la Peştera Bolii, după ce trei muncitori și-au pierdut viața

Poliţia a deschis o anchetă în cazul prăbuşirii malului de pământ de la Peştera Bolii, după ce trei muncitori și-au pierdut viața

Poliţia a deschis o anchetă în cazul prăbuşirii malului de pământ de la Peştera Bolii, după ce trei muncitori și-au pierdut viața
04 Noi 2017   •   17:52

Update: Toate cele trei victime decedate, sâmbătă, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ele în timp ce lucrau la reabilitarea unui pod de cale ferată din zona Peştera Bolii, au fost scoase la suprafaţă de pompierii militari, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Claudiu Achim.

Potrivit acestuia, victimele au vârstele de 52, 58 şi 63 de ani.

Trei muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată la intrarea în municipiul Petroşani, au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ şi bolovani.

Martorii oculari au apreciat că unul dintre bolovanii care s-a prăbuşit în zona surpării avea o greutate de circa trei tone.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajaţi ai unei firme din Oneşti, judeţul Bacău, inspectorii de muncă declanşând o anchetă pentru accident colectiv de muncă.

Peste 20 de pompieri militari au intervenit în zona accidentului de muncă. Aceştia au deplasat la faţa locului două autospeciale cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care a acţionat cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile.

Poliţia Transporturi Feroviare (TF) a deschis o anchetă in rem, pentru faptă, fiind vizate infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.

Cercetările se desfăşoară împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Update: Poliţia Transporturi Feroviare (TF), sub coordonarea procurorilor, a început cercetările in rem, pentru faptă, în cazul accidentului de muncă în care trei muncitori au murit, sâmbătă, în zona Peştera Bolii, din apropiere de Petroşani, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Cercetările se desfăşoară împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara şi sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. Ancheta are ca obiect, printre altele, infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.

"În cazul accidentului de muncă de la Peştera Bolii, poliţiştii TF efectuează cercetări (in rem) împreună cu inspectorii ITM, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incidentul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Trei muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată în zona Peştera Bolii, la intrarea în municipiul Petroşani, au decedat după ce au fost prinşi sub un mal de pământ.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajaţi ai unei firme din Oneşti, judeţul Bacău, inspectorii de muncă efectuând verificările necesare în asemenea situaţii.

Peste 20 de pompieri militari intervin în zona accidentului de muncă pentru degajarea a două victime care sunt îngropate sub pământul şi rocile căzute peste ele. O altă victimă, decedată, a fost scoasă de sub malul de pământ.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, la faţa locului au fost deplasate două autospeciale cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acţionează cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile.

Update:  Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă în cazul accidentului de muncă în care şi-au pierdut viaţa trei muncitori care lucrau la podul feroviar dintre staţiile Petroşani şi Baniţa, potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor.

De asemenea, săptămâna viitoare vor începe verificări privind normele de securitate a muncii la toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor.

"Ministrul Transporturilor a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă conduse de secretarul de stat, Ninel Cercel. Acesta a plecat deja la faţa locului pentru a analiza cauzele în care s-a produs accidentul de la Petroşani şi pentru a dispune măsuri în consecinţă. Cercetarea cauzelor se va face în comun cu celelalte instituţii abilitate ale statului. De asemenea, s-a hotărât ca în cursul săptămânii viitoare să se verifice toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitatea muncii", se precizează într-un comunicat al MT.

Sâmbătă, în jurul orei 12:30, în timpul unor lucrări care se desfăşurau la un pod feroviar situat între staţiile Petroşani-Baniţa, a avut loc un accident de muncă, trei oameni fiind îngropaţi sub un mal care s-a surpat.

Potrivit inspectorului şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, cei trei muncitori au decedat.

"Din păcate, cele trei victime au decedat. Cei trei muncitori executau o lucrare la un pod al CFR, când au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ. În cauză vom deschide o anchetă pentru accident colectiv de muncă", a explicat inspectorul şef al ITM Hunedoara.

Conform unui comunicat al CFR Infrastructură, lucrările la podul respectiv sunt incluse în programul de reabilitare poduri-podeţe, lot RCF Timişoara, din finanţare europeană. Firma care executa lucrările este Sc Confer Grp/ Sc Radaria. Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2017.

Lucrările se executau pe firul II, traficul feroviar fiind operaţional doar pe firul I.

Știrea inițială: În Hunedoara, mai multe persoane au fost prinse sub un mal de pământ în localitatea Peștera Bolii. Este vorba de trei persoane care lucrau la un pod feroviar, atunci când pământul a căzut peste ele. Din primele informații, una dintre persoane a decedat. 

”Avem două autospeciale trimise la fața locului și o ambulanță SMURD. Una dintre victime este prinsă până la brâu de pământ, iar celelalte două sunt acoperite în totalitate, se acționează pentru extragerea lor de sub malul de pământ”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara.

”Sunt trei persoane care au fost surprinse, au fost trimise forțele la fața locului. Sunt în legătură și cu prefectul și colegii de la ISU, așteptăm să vedem deznodământul. Din păcate, una dintre persoane a fost declarată decedată.”, a spus Raed Arafat pentru Antena 3.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close