Antena 3 CNN Actualitate Social IML: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit de hipertrofie cardiacă. Exclusiv: Marți urmează disecția cordului

IML: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit de hipertrofie cardiacă. Exclusiv: Marți urmează disecția cordului

IML: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit de hipertrofie cardiacă. Exclusiv: Marți urmează disecția cordului
de M.Z.    |    09 Mai 2016   •   14:36

Autopsia în cazul lui Patrick Ekend arată că fotbalistul dinamovist a murit de hipertrofie cardiacă, însă directorul IML a declarat că această cauză nu este concludentă, motivând că majoritatea sportivilor au mușchii inimii mai dezvoltați decât celelalte persoane. Marți, urmează ca medicii să facă disecția cordului, pentru a se stabili dacă prezenta anomalii.

 

UPDATE 14.36 - Directorul IML, Dan Dermengiu, a spus luni, în exclusivitate pentru Antena 3, că hipertrofia cardiacă nu este concludentă în cazul morții fotbalistului Ekeng, iar marți se va face disecția cordului.

Informația a fost obținută de Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3.

Potrivit medicului, hipertrofia cardiacă nu este concludentă în cazul morții lui Ekeng, pentru că la sportivii de performanță se dezvoltă mai mult mușchii inimii decât în cazul celorlalte persoane.

Inima lui Patrick Ekeng este păstrată în formol și urmează ca marți să se facă disecția cordului, pentru a se vedea dacă prezintă anomalii.

Tot luni au fost făcute și teste toxicologice rapide pe cocaină și alte substanțe de acest fel, iar rezultatele au ieșit negative.

UPDATE 14.04 - Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecţiuni cardiace, numită hipertrofie cardiacă (mărirea mușchiului inimii), susţin legiştii. 

Poliţia a descins luni la sediul firmei care deţine ambulanţa care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, mort la sfârşitul săptămânii trecute. 

Maşina este verificată de anchetatori, în condiţiile în care un raport al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă arată că ambulanţele Puls nu aveau echipamentul necesar. 

Mai mult decât atât, unele dintre medicamente erau expirate încă de anul trecut. 

UPDATE 13.56 - Autopsia fotbalistului dinamovist este neconcludentă, susțin medicii legiști care așteaptă acum testele toxicologice. 

De asemenea, potrivit unor informații citate de Antena 3, fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi suferit de afecțiuni cardiace.

Sora mijlocaşului mort pe stadion a declarat pentru presa străină că Patrick Ekeng s-ar fi plâns că este foarte obosit şi nu se simte în stare să joace. 

Medicii legişti sunt cei care vor stabili luni cauza exactă a morţii. Primul diagnostic a fost şoc cardiogen. Mai mult, familia fotbalistului a adus un medic din Camerun care să asiste la necropsie. 

----------------------------

Știrea inițială 08.24

Legiştii vor stabili luni cauza exactă a morţii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Primul diagnostic a fost şoc cardiogen, însă rezultatul autopsiei va indica exact care a fost cauza morţii subite.

Între timp, apar noi informaţii despre modul în care s-a intervenit pentru salvarea lui Patrick Ekeng. Ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea echipamentul necesar pentru resuscitarea unui pacient aflat în stop-cardiac. 

Mai mult, serviciul de ambulanţă privată avea medicamente expirate de un an de zile, defibrilatoare fără baterii şi maşini autorizate doar pentru transportul pacienţilor. 

La Sinteza Zilei au fost prezentate şi imagini exclusive din ambulanţa care trebuia să-i salveze viaţa fotbalistului. 

Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, autorităţile au sesizat o serie de nereguli.


Nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls:

- modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților)
- au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.
- pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.
Sursa: Comunicat Ministerul Afacerilor Interne

După neregulile descoperite de autorităţi, serviciului privat de ambulanţă a rămas fără autorizaţie de funcţionare.  

Managerul serviciului privat de ambulanţă Puls a ajuns în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii în cazul morţii dinamovistului Patrick Ekeng.
  
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susţine că Serviciul de Ambulanţă Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendată şi anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe o ambulanţă a serviciului medical, care se deplasa în trafic.  

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng IML autopsie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close