Antena 3 CNN Actualitate Social În premieră. În căutarea sexului pierdut

În premieră. În căutarea sexului pierdut

În premieră. În căutarea sexului pierdut
11 Iun 2017   •   19:15

La 27 de ani de la Revoluție, există români care încă își mai negociază libertatea. Uneori în săli de judecată. Alteori, la psihiatru. Dar de cele mai multe ori față-n față cu societatea.

Pentru autorități, ei nu au identitate. Pentru cercetători, sunt experimente. Pentru biserică, un subiect tabu, iar pentru medici, niște mistere.

Acești oameni trăiesc lângă noi, lucrează cot la cot cu noi, au părinți și prieteni, exact ca noi.

Și, totuși, cel mai adesea nu reușim să-i descoperim pentru că se ascund. De teamă să nu fie concediați, huliți, umiliți. În timp ce ei, nu vor decât să fie acceptați și egali în drepturi cu restul oamenilor.

Aceasta este povestea românilor care suferă de tulburări de gen. Câți sunt ei, nu se știe pentru că se ascund.

Povestea lui Patrick Brăila

Patrick Brăila, povestea unui om care trăiește în două lumi. Și, de fapt, în niciuna pe de-a-ntregul. Se numește Patrick și are 31 de ani și două vise mari. Să ajungă un regizor bine cotat în industria filmului românesc și să trăiască așa cum își dorește într-o lume care să-l accepte așa cum este.

Primul vis este pe cale să și-l împlinească. A plecat din satul lui și a ajuns în București, croindu-și încet drumul către cariera dorită. Acum un an și-a făcut debutul în film cu un scurtmetraj care a stârnit de sentimente și resentimente.

Povestea Alexiei Valianatos

Și Alexiei i-a trecut prin cap să se sinucidă. Nu știa cum să facă pentru a scoate din el femeia pe care o ținuse ascunsă din copilărie și până la maturitate.

S-a oprit în ultima clipă, amintindu-și că avea pe umeri o imensă responsabilitate. Are două fete de 14 și 16 ani, rezultat al căsătoriei pe care a încercat zadarnic să o ducă până la bătrânețe ca orice alt bărbat.

Când soția l-a părăsit, copiii au ținut să rămână cu el. Chiar și când el a început să facă demersuri ca să devină ea.

Povestea unei mame a cărei fiică a devenit băiat


Când fiica sa avea nouă ani, a auzit-o când aceasta i-a spus că vrea să facă tranziția către a deveni băiat. Psiholog de profesie, Kinga a făcut tot posibilul ca să o înțeleagă. Și spune că își admiră copilul pentru curaj.

×
Subiecte în articol: In premiera
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close